Fullbokad! Familjeband – att orka som anhörig

Familjebandskursen beskriven nedan är fullbokad.

Vi inbjuder till en kurs för anhöriga till personer med emotionellt instabil personlighet, typ IPS/Borderline eller liknande problematik. Här får du utbildning i hur du kan ta hand om dig själv samtidigt som du får viss inblick i hur din anhöriga har det.

Det här gör vi

Vi talar om vilka rättigheter vi har som anhöriga och vad vi kan göra för att underlätta vår egen vardag. Genom samtal och lyssnande till varandras berättelser kan vi få förståelse för varandra, våra anhöriga och oss själva. Vi lär oss strategier för en förbättrad kommunikation och relation med vår anhöriga. Kursmaterialet är hämtat från DBT-enheten i Örebro.

Om ledarna

Håkan och Elisabet Leanderson
Vi är föräldrar till fem döttrar, varav en fick diagnosen Borderline då hon var i 20 årsåldern. Som anhöriga fick vi möjlighet att tillsammans gå Familjebandskursen på DBT-enheten i Örebro. Vi fann att den hjälpte oss mycket med hur vi skulle hantera problem och känslor som uppstod i vår vardag.

Håkan:
Ett par år efter kursen bildade några av oss deltagare anhörigföreningen TIPSA, där jag för närvarande är ordförande. I botten är jag lärare, även om jag just nu arbetar som ekonom.

Elisabet:
Under några år har jag varit med på DBT-enheten och hjälp till med undervisningen av Familjeband. Jag har genomgått Familjebandsutbildning år 2013 och har även hållit i kursen tillsammans med en annan anhörig.

Om kursen

Familjeband är inte terapi för anhöriga, utan är en utbildning i hur man tar hand om sig själv för att orka med i längden. Vi vill även att du ska känna att du inte är ensam. Bakom initiativet till kursen står anhörigföreningen TIPSA, som du kan läsa mer om här på vår hemsida.

  • Start: Torsdag den 28 januari kl. 18.30.
  • Plats: Anhörigcentrum, Tulegatan 8 i Örebro (Google Maps)
  • Kostnad: 500 kr. Avgiften inkluderar kursmaterial och kaffe/te (ej fikabröd).
  • Träffar: Varje kurstillfälle varar 2,5 timme inkl. 30 minuter fikapaus. Kursen fortsätter varje torsdag i februari – april (dock inte 24/3) och avslutas onsdagen 4 maj.
  • Deltagare: 10-15 personer.

Anmälan:

OBS: Fullbokad.
Anmäl dig senast den 14 januari genom att maila till kontakt@tipsaorebro.se och ange namn och telefonnummer.
Efter anmälan blir du kontaktad av någon av kursledarna.

Kontakt:

För mer information och eventuella frågor kan du kontakta oss direkt via mail liza@leanderson.se.

Copyright © TIPSA Örebro